27Mai
29Mai

oeh-wahl

Was ist die ÖH-Wahl?

Die Österreichische Hochschüler_innenschaft (ÖH) ist die gesetzlich verankerte Interessensvertretung der Studierenden in Österreich. Alle zwei Jahre finden ÖH Wahlen statt - die nächste von 27.-29. Mai 2019.

Geh wählen und entscheide mit, wer dich vertritt und wie deine Uni gestaltet werden soll!

Was wird Gewählt?

1. Studienvertretung (StV) - wähle bis zu 3 oder 5 Personen, die dich studienspezifisch beraten und vertreten

2. Hochschulvertretung (HV) - wähle eine Fraktion, die dich auf der Uni Wien vertritt

3. Bundesvertretung (BV) - wähle eine Fraktion, die dich in bundesweiten Belangen vertritt

Was ist die ÖH Uni Wien?

Wir, die ÖH Uni Wien, vertreten dich gegenüber dem Rektorat, setzen uns für bessere Studienbedingungen ein und helfen dir mit Beratungsangeboten über die Hürden deines Studiums. Darüber hinaus setzen wir eine Vielzahl an Projekten für dich um und vertreten dich auch politisch!

Informiere dich weiter auf:

facebook.com/oehuniwien

instagram.com/oeh_uniwien

What are ÖH elections?

The ÖH (Austrian National Union of Students Federal Body of Representatives) legally represents the interests of all students in Austria. ÖH elections take place every two years - the next on 27.-29. May 2019.

Go vote and influence the important decision about who represents you and in which direction your university develops!

What can you vote?

1. Student representatives - vote for up to 3 or 5 persons who you want to represent and counsel you on studies specific matters

2. Representatives on university level - vote for one party that should represent you at the Uni Wien

3. Representatives on federal level - vote for one party that should represent you on an Austrian level

What is the ÖH Uni Wien?

We, the ÖH Uni Wien, represent you in front of the rectorate and the university in general. We advocate for better study conditions and help you with various counseling needs regarding the hurdles of studying. Furthermore, we help cultivate a multiplicity of projects for you and form your political representation.

Find further information on:

facebook.com/oehuniwien

instagram.com/oeh_uniwien